Ne îmbolnăvim de la prea mult stres,prea multe griji și frustrări. Am uitat să fim fericiți și să iubim

Oamenii sunt unici, irepetabili, formidabili. Sunt fericiți și se diferențiază în același timp. Fragili și puternici. Greu de înțeles, dar poate iubi.

Cu trecut, prezent și viitor. Un univers de trăiri. În mod paradoxal, nu se întâlnește în schimbul său Iar povestea fiecăruia diferită în ceea ce privește îngrijirile de cipuri au făcut parte din viață și mai ales de alegere făcute.

Unii au povești memorabile, demne de a se memora în copierele cărților. Alții impresionează îngrijirea prin durerile și deziluziile i-au făcut mai tare sau mai abrazivi. Stâncă de piatră sau pășune plină de flori de câmp.

Unii se rușinează sau se pot bucura râsul de alegere făcute cândva, ori cu neputințele omenești, asumă sau nu.

Împărțim vizele sub anumite cer și pășim în pământ. Suflet drag, crezi că în interiorul tristețea din zâmbetul fiecaruia, furia din spatele cuvintelor oricui și fericirea din spatele lacrimilor omului? Crezi. Dar nu e așa.

Fiecare om sunt taina lui. Vorbim și vizăm frumos. Ne atașăm de oameni, de locuri, de lucruri și de momente frumoase. Muncim cu dăruire.

Ascundem dureri fizice și sufletești, îndoieli, temeri, regrete, neîmpliniri … Redevenim empatici, prezenți, atenți. Plângem. Iertăm. Iubim. Păstrăm cu sfințenie amintiri ce ne fac sufletul să vibreze. Învățăm să dăruim. Dar cel mai mult insistăm în eroare. Compromisuri. Șah-mat!

O simplă reducere poate ucide încrederea, sau mângâiere cumpărată poate să fie mai tare decât să poată iubi, cuvinte simple goale pot răni mai mult în timp ce un pumnal, iar indiferența poate fi oricând sau eutanasiere împrumutat.

Lipim și dezlipim etichete pe oameni. Tragem pe unii sau pe alții de mânecă pentru a schimba păreri. Nu consumăm energie care să ne preocupe despre ceea ce ne gândim la alte lucruri despre noi.

Acumulăm frustrări, neîncărcând sufletele cu griji inutile și nu ne imaginăm alimente cu tot felul de închideri. Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult și uităm să fim fericiți. Datul se păstrează despre orice, oricând sau oriunde, încurajat de mass-media devine o două foc într-un mic mic. Prejudecati. Utopii. După ce malaxorul vieții este nefericit bine, o dată și cea mai amărâtă bucățică de pâine este o ceașcă mai dulce.

Mai ales după ce viața ți-a dat jos „ochelarii de cal”, care pot să îngrijească apărătoare nu îți permit să vedem lateral ceea ce poate rămâne: suferințele și nevoile celor de lângă noi, frumos în fața noastră, bine și intenții bune, îngrijire șansele ni se acordă, oamenii care îmbină alături de noi, natură.

Mâine greșești tu și eu te iert. Poimâine greșim amândoi și alții ne iartă și tot așa. Și deasupra tuturor și în noi adică Duhul Sfânt în Lumină lină. Nu e emoțională orice este frumoasă, o floare, o melodie, un zâmbet, un copil însoțit, o serie de bătrâni, draging cuiva amintirea …

Ai adus ceva frumos și bun pe lume? Ai făcut pe cineva fericit astăzi? Iubești sau urăști? Acționezi sau ești indiferent? Înțelegi fără explicații? Crezi fără să vezi?

Auzi fără cuvinte? Vezi cu ochii închiși? Simți fără atingeri? Când te uiți în oglină ce vezi ?! Când viața îți rupe paginile vizor, râzi de mulțimea vizelor ce apar după. Sufletul nu este limitat la un număr fix de iubiri. Nu rămâne-n baltă de pierzanie.

Fiecare om care-i îngrijește se întâlnește în drumul meu este superior prin ceva. De aceea, puteți învăța anumite lucruri de la fiecare. Și, Doamne, ce minune este viața! Mai ales după ce îți trage sufletul în alergat de tine ca să te întâlnești cu Tine …

Sunt iubite până la sfârșitul lumii. Iar sfârșitul lumii și sfârșitul meu. Când sunt murit, lumea mea este finalizată. Așadar, se cuvine să mă preocupe sfârșitul meu, nu sfârșitul lumii.

Un contract care poate semnala vreun 70 de ani sau 80 de ani ?! Oricând povestea vieții poate fi împărțită, brusc sau lin. „Apocalipsele” contemporane sunt în mină și în inima mea, când sunt urăsc, mentă, invidiez, judecăți etc. În mine și Raiul, în mine și în iadul. În lumina mea și în lumina mea în întuneric.

Așadar, drag suflet, trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta. Astăzi poate fi cea mai frumoasă zi, de tine depinde ce alegi. Fii sau candelă aprinsă, iar prin pilda proprietății de a face lumea mai frumoasă în jur.

Parteneri