Ne întoarcem la măsurile drastice? Alexandru Rafila dezvăluie tot: “Se înregistrează o transmitere comunitară”

După ce românii au stat timp de două luni în case, acum se pare că ar putea ca măsurile drastice împotriva coronavirusului să revină din nou în țara noastră, după ce în ultimele zile numărul cazurilor de coronavirus au crescut dramatic! Alexandru Rafila spune totul despre scenariul sumbru!

De câteva luni, România trece printr-o perioadă grea, asta după ce coronavirusul a schimbat cu totul viețile oamenilor. Au existat numeroase restricții și măsuri drastice, însă acum s-ar putea să ne întoarcem din nou la ele. Alexandru Rafila spune totul despre scenariul sumbru!

Alexandru Rafila, despre revenirea măsurilor drastice împotriva coronavirusului!
România trece de câteva luni printr-o situație fără precedent, asta după ce coronavirus s-a instalat și în țara noastră și a provocat numeroase infectări și decese. Timp de două luni țara noastră s-a aflat în stare de urgență, iar măsurile au fost drastice, însă iată că numărul infectărilor nu încetează să scadă.

”În ceea ce privește măsurile care ar putea fi luate, eu sper să nu ajungem la situația anterioară, și dacă se vor lua măsuri, să se ia punctual pentru anumite zone sau localități sau anumite părți dintr-o localitate unde se înregistrează o transmitere comunitară intensă”, a declarat reprezentantul României la OMS.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut!

Chiar dacă măsurile au mai fost relaxate, asta nu înseamnă că numărul cazurilor de infectare a mai scăzut, ci din contră. În ultimele sale au apărut din ce în ce mai multe, iar momentan nu ne aflăm într-un prag descendent.

”Eu pot să vă spun că, în mod evident, numărul de cazuri a crescut, dacă comparăm cu ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară. Am trecut de la 1,200 de cazuri, media săptămânală, pe la 1,400 – 1,500 de cazuri, deci este o creștere de aproximativ 20% a numărului de cazuri.”, a mai spus Alexandru Rafila.

Parteneri