Nelu Tătaru a transmis vestea așteptată de toată lumea. Când se vor deschide restaurantele și care sunt condițiile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat, miercuri ce ar putea să se întâmple cu restaurantele care stau închise deja de șase luni de zile. Mai mult, acesta a făcut declarații despre situația paturilor de la ATI.

“Au dotarea completă pentru patologie COVID, tot ce înseamnă ventilatoare, tot ce înseamnă monitoare, tot ce înseamnă injectomate. Acum trei săptămâni aveam 840 de paturi. Prin operaţionalizare la tot ce înseamnă spitalele care au revenit – Ilfov, Witing, Elias, precum şi celelalte spitale din ţară – am ajuns la 1.034 de paturi. Ieri, în evaluarea pe care am făcut-o, şi în judeţul Bihor, de exemplu, Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean, îşi puteau mări capacitatea de paturi de terapie intensivă de la 18 la 35, ambele spitale”, a precizat Tătaru.

“Încă nu este cazul” redeschiderii restaurantelor în spaţiu închis

“În măsura în care vom vedea că avem o stabilizarea a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, cu tendinţă de scădere, putem să ne gândim, în conformitate cu nişte reguli care trebuie respectate, să putem deschide şi aceste restaurante. În acest moment încă nu este cazul”, a explicat ministrul.

Ministerul Sănătății a publicat normele. Așa va începe școala din 14 septembrie! Masca este obligatorie pentru toată lumea!

Nelu Tătaru a făcut miercuri o vizită la şantierul unui spital privat din Bucureşti.

Nelu Tătaru își va trimite fiul la școală în septembrie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre redeschiderea școlilor în România și a dezvăluit că fiul său va merge la școală. În același timp, el a făcut un apel și către părinți, și anume să respecte regulile de igienă care sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie, în condițiile respectării acelor reguli. Recomand acestor părinți să respecte regulile de igienă, să respecte precauțiile universale în și precauțiile în cadrul acestei pandemii”, a spus Tătaru, potrivit Digi24.

Parteneri