Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: “Criza generată de coronavirus s-ar putea prelungi cu încă 4 luni!”

Un alt semnal de alarmă îl constituie și faptul că autoritățile române cred că aproximativ 10% dintre cazurile de infectare cu coronavirus nu sunt declarate, unele fiind, probabil, asimptomatice.
Deocamdată, mai spune Nelu Tătaru, România va crește numărul testărilor. „Am extins aceste testări prin grupul de lucru, în următoarea perioada intenționăm să-i testăm toți cei instituționalizați, dar mai ales cei cu test la gripă negativ. 400 de pacienți sunt internați și testați zilnic. Personalul medical din prima linie e testat, avem în creștere un număr de cadre medicale care au fost în contact cu persoane bolnave. Spitalele au primit echipamente, în fiecare zi realimentăm stocurile.”, a mai declarat secretarul de Stat în Ministerul Sănătății.
Vă reamintim că până acum, trei persoane au murit pe teritoriul țării noastre, în urma infectării cu COVID-19, toate cu boli preexistente.

Parteneri