Noi proteste în lume! Un bărbat de culoare a fost împușcat de mai multe ori în spate de față cu copii lui

Noi proteste au erupt în statul american Wisconsin după un nou caz de brutalitate a poliției împotriva unui bărbat de culoare, pe care polițiștii americani l-au împușcat în mod repetat după un incident, relatează BBC.

Bărbatul, identificat ca fiind Jacob Blake, a ajuns la spital în stare critică. Într-un clip publicat pe internet se poate vedea cum bărbatul este împușcat în spate în timp ce încearcă să intre într-o mașină în orașul Kenosha din Wisconsin.

Cei trei polițiști pot fi văzuți în timp ce își îndreptau armele spre Jacob Blake în timp ce acesta se îndreapta spre o mașină parcă. În momentul în care deschide ușa mașinii și se pregătește să intre în mașină, unul dintre polițiști îl prinde de tricou și îl împușcă. Șapte focuri de armă se aud apoi în timp ce pe fundal martorii oculari încep să țipe. În mașină se aflau cei trei copii ai bărbatului.

Ben Crump, un activist proeminent pentru drepturi civile spune că familia lui Blake a luat legătura cu el pentru a îi ajuta. El spune că cei trei copii ai lui Blake l-au văzut pe polițist în timp ce le împușca tatăl. El spune că Blake ar fi încercat să despartă două femei care intraseră într-o altercație fizică, iar apoi au ajuns polițiștii care l-au împușcat.

Autoritățile locale au declarat stare de alertă și au interzis ieșirea pe stradă pe timp de noapte după ce sute de oameni au ieșit în stradă într-un marș spre sediul poliției din oraș, duminică noapte. Mai multe mașini au fost incendiate, iar protestatarii au strigat „Nu vom da înapoi!”.

Guvernatorul statului, Tony Evers, a condamnat acțiunile poliției. Jacob Blake ar fi fost neînarmat la momentul incidentului.

„Chiar dacă nu avem toate detaliile încă, ce știm cu siguranță este că nu e vorba de primul om de culoare care este împușcat sau ucis cu sânge rece de indivizi care sunt parte a forțelor de ordine în statul nostru sau în țara noastră”, a spus Tony Evers, într-un comunicat.

Parteneri