Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat în ultimele ore! Specialiștii se pregătesc pentru ce e mai rău

Foto: stirileprotv.ro

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a crescut, pentru că unii români au încălcat restricţiile în perioada Sărbătorilor de Paşte, a spus directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Acelaşi lucru este posibil să se întâmple din nou cu cei care nu au respectat restricţiile de 1 Mai, mai atrage atenţia specialistul.

„Am sesizat la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, o creştere a numărului de internări şi a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat deodată. Mi-am dat seama că izolarea, distanţarea fizică şi aceste măsuri de carantinare nu s-au respectat, ca să evităm lanţuri epidemiologice familiale, nu s-a ţinut cont de ele. Ne aşteptăm ca şi după zilele de 1 şi 2 mai să ne aducă aceste nedorite internări, pentru că nu s-au respectat recomandările”, a atras atenţia dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, într-o intervenţie la Antena 3.

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a explodat

Aproape 400 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate la ultima raportare din 7 mai, în România. În acest context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj radical românilor.

Raed Arafat susține că doar prin respectarea regulilor România va putea trece cu bine peste această pandemie.

Parteneri