O bunică din Sângeorz-Băi a împletit 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompierii salvatori

O bunică din Sângeorz-Băi a împletit 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompierii salvatori din localitate. ”V-am făcut la toți ștrimpi de lână, că vine frigul pe noi și tare va prinde bine”, i-a spus de peste gard Lelea Floare lui Vasile Larionesi, pompier salvator în Sângeorz Băi.

La vârsta ei, Lelea Floare a văzut multe ierni și, fiind vecinii ei, știe ce fel de misiuni au pompierii în sezonul rece. ”Vasilică, musai să vii până la mine, că am ceva pentru tine, pentru voi!”, a spus bătrâna de peste gard.

”Cu ajutorul lui Dumnezeu, v-am făcut la toți ștrimpi (nr. șosete) de lână, că vine frigul pe noi și tare va prinde bine. Că știi de la picioare te ia frigul și n-aș vrea să vă betejiți! (…) Să vă dea Dumnezeu sănătate că ne apărați de foc și de necazuri!”, i-a spus bătrâna pompierului Vasi.

Ca să nu o supere pe vecina de peste drumul subunității, Vasi a trecut strada, cu genunchii moi, și a primit cadoul: 40 de perechi de ciorapi de lână, făcuți manual de lelea Floare a lui Șarmaric, cum o cunosc toți sângeorzenii.

Parteneri