O întreagă școală a fost închisă după ce mai mulți elevi au fost infectați. Peste 1.500 de elevi vor face școală online

Conform Ministerului Educației, dintre cele aproape 600 de școli din țară, aflate în acest moment în scenariul roșu, în 139 măsura a fost luată din cauza îmbolnăvirilor în rândul elevilor sau profesorilor.

S-a întâmplat și la colegiul „George Coșbuc” din Cluj-Napoca: directorul a anunţat deja părinţii că toţi cei 1.500 de copii vor face cursuri doar online. Sunt cinci cazuri în instituția de învățământ.

Părinții au aflat ieri că liceul, cu 62 de clase, își închide porțile pentru două săptămâni. Elevii testaţi pozitiv au intrat în izolare şi sunt în stare bună.

Valentin Maxim, directorul Colegiului George Coșbuc, Cluj-Napoca: „Începând de azi, colegiul intră în scenariul roşu. În şcoală avem cinci elevi infectaţi. Toţi elevii folosesc clasa virtuală. Este o situaţie nefericită, însă lumea trebuie să înţeleagă că acestea sunt măsurile şi este pentru binele tuturor pentru a stăvili răspândirea virusului”.

Numărul de infectări a crescut şi în rândul dascălilor. Autoritățile spun însă că sunt în căutarea unor soluții care să le permită elevilor să se întoarcă în siguranță la școală.

Mircea Abrudean, prefectul judeţului Cluj: „În perioada următoare vom analiza posibilitatea ca această perioadă de suspendare să nu dureze 14 zile, să dureze cât mai puţin, pentru ca elevii să poată reveni la şcoală. Avem un număr de 50 de elevi pozitivi în tot judeţul şi 16 cadre didactice”.

Şi o grădiniţă a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar o parte dintre copii își vor vedea educatoarele doar pe internet.

Sunt însă şi şcoli care au revenit la predarea hibridă, după ce au fost în scenariul roşu.

Parteneri