O pacientă infectată transportată de urgență cu ambulanța la spital a murit după ce un vehicul nu a acordat prioritate ambulanței

Pacienta infectată cu SARS-CoV-2, aflată în ambulanța care a fost implicată într-un accident rutier pe raza comunei Bălești, miercuri seara, a murit, noaptea trecută.

În urma investigațiilor imagistice se constatase că femeia suferise o traumă toracică, după ce ambulanța care o transporta de la Orșova la Tg-Jiu a căzut de pe un pod la Cornești, și s-a decis transferul acesteia la spitalul de la Tg-Cărbunești.

Potrivit unor surse medicale, la scurt timp după plecarea ambulanței, aceasta a fost întoarsă din drum și a fost ținută, timp de 2 ore în fața Unității de Primiri Urgențe de la Tg-Jiu. La miezul nopții, pacienta aflată în ambulanță a făcut stop cardiorespirator și, deși a fost resuscitată minute în șir, a decedat, scrie Gorjonline.ro.

Tot în cursul nopții, s-a hotărât ca ambulanțierul care conducea ambulanța de la Mehedinți, implicată în accident, să fie transferat la un spital din Craiova. Bărbatul prezenta o traumă toracica și de bazin, avea sternul și mai multe coaste rupte și o lamă sânge în plămân.

Accidentul s-a produs pe raza localităţii Corneşti, pe o porţiune de drum drept. Ambulanţa intrase în depăşirea coloanei de maşini din faţa sa, iar unul dintre autoturisme a virat brusc stânga, fără să observe echipajul medical. Impactul a fost inevitabil, iar maşina salvării a zburat câţiva metri prin aer, ajungând sub un pod.

Maşina implicată în accident aparţinea unei firme private, al cărei patron nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Parteneri