O româncă a bătut recordul de zile în care a fost bolnavă cu coronavirus: 74! „A fost un coșmar”

Bianca Dobroiu, o tânără şi extrem de frumoasă româncă în vârstă de 23 de ani, care are apariții la o emisiune sportivă din Italia, s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Ea povestește că a trăit un adevărat coșmar și că privește viața cu alți ochi acum.

Tânăra se numără printre primele persoane infectate cu noul coronavirus din Bologna și este unul dintre puținii oameni care au avut boala o perioadă de timp atât de mare.

Cazul ei a fost publicat de cotidianul La Repubblica, unde tânăra povestește că primul lucru pe care l-a făcut, după ce a aflat că s-a tratat, a fost să meargă la o plimbare în parc, scrie Prosport.

„O emoție unică, nu mi se pare real, au fost zile foarte lungi… Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Rezultatul e negativ! Am sărit din pat și m-am dus în parc. A fost un coșmar, cine nu a trecut prin asta nu poate înțelege”, a spus Bianca.

Bianca a făcut 11 teste, dintre care două i-au ieșit negative, două incerte și toate celelalte pozitive. La apariția primelor simptome, ea a fost internată câteva zile într-un spital, apoi a fost lăsată să plece acasă, unde a stat în carantină.

Ce spun specialiștii despre cazul Biancăi Dobroiu: „Este un record”

Perioada lungă în care ea a fost infectată a devenit un studiu de casă. Specialistul în boli infecțioase Luciano Attard spune că se lucrează la diferite ipoteze.

„Din câte știm, este un record. Acum încercăm să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând de acum opt săptămâni”, a spus specialistul.

Cazul asemănător al lui Paulo Dybala

Într-o situație asemănătoare cu Bianca Dobroiu s-a aflat și fotbalistul Paulo Dybala, care s-a vindecat de noul Covid-19 după aproape două luni.

Paulo Dybala s-a vindecat de noul coronavirus pe 6 mai, după ce ultimele 4 teste au fost pozitive. Astfel, argentinianul a revenit sâmbătă la centrul sportiv de la Continassa și s-a antrenat zi de zi, chiar și duminică, atunci când primise liber de la antrenorul Maurizio Sarri.

„Dybala a efectuat, conform protocolului, o dublă verificare, cu teste diagnostice pentru Covid-19, ale căror rezultate sunt negative”, este anunțul făcut de Juventus Torin prin intermediul unui comunicat de presă.

Parteneri