O româncă în vârstă de 18 ani, din Spania, este anchetată în cazul morţii fiului ei

O româncă în vârstă de 18 ani, din Spania, este anchetată în cazul morţii fiului ei de nici un an de zile. Copilaşul a murit la spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona, după ce a suferit leziuni cerebrale grave.

Părinții au declarat că nu și-au maltratat bebelușul.Incidentul s-a produs pe 5 noiembrie, medicii fiind cei care au alertat poliția.Tânăra româncă, rezidentă în Tàrrega, este cercetată pentru moartea bebelușului ei de o lună.

La începutul lunii noiembrie, băiețelul a fost internat într-un spital din Lleida (Catalonia), însă starea lui s-a agravat, medicii luând decizia să îl transfere cu un elicopter într-o unitate mai dotată din Barcelona. Mai precis, spitalul Sant Joan de Déu.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, după două săptămâni de agonie, bebeluşul a încetat de viaţă.

Potrivit publicaţiei notizie.it, copilul ar fi suferit de sindromul “copilului zdruncinat”, care constă într-o serie de leziuni cerebrale cauzate de agitarea violentă a bebeluşului.

Părinții băiețelului, audiați la tribunalul Cervera
Prima suspectă în acest caz este mama copilului. Tatăl micuțului, tot român, în vârstă de 24 de ani, a fost audiat în calitate de martor întrucât se afla la serviciu la momentul comiterii faptelor.

Ambii au declarat în fața anchetatorilor că a fost doar un accident și că nu și-au abuzat bebelușul.

Potrivit publicației lavanguardia.com, procuratura investighează dacă părinții micuțului, de naționalitate română și rezidenți în Tàrrega, au legătură cu rănile suferite de bebeluș.

Mai precis, anchetatorii încearcă să stabilească dacă este vorba despre un abuz al părinților față de copilul lor, de neglijență sau despre un accident.

Parteneri