O tânără actriţă cu rădăcini româneşti face senzaţie la Los Angeles – FOTO

Francesca (Fran) Kirchmair are 23 de ani şi este considerată unul dintre noile talente din industria filmului. Fran trăiește acum la Los Angeles, dar rădăcinile ei se află în România. Mama şi bunicii ei sunt clujeni, iar tatăl este maramureșean.

Fran va absolvi anul acesta “Film and Media Production” la Pepperdine University Los Angeles.

Primul film produs de tânără a fost un film comercial pentru compania Ducati, “Ducati: The DRE Enduro Tuscany Experience”, după care a urmat scurtmetrajul “La Ricetta della Mamma”, distins cu premii la International Punto Di Vista Film Festival, Festivalul de la Cagliari (premio alla Miglior Regia per Dario Piana), Elba International Short Film Festival (Best Editing), Taormina Film Fest (proiecţie specială), Festivalul Videocorto Nettuno (Premio per il Miglior Soggetto) şi Festivalul “Cluj Shorts Trophy” 2020 (Marele Premiu).

Cariera de actor a lui Fran a început cu un rol în filmul “Le Musk”, regizat de A.R. Rahman (Oscar pentru “Slumdog Millionaire”), primul film de lung metraj cu actori în technica realității-virtuale (VR). Filmul va fi accesibil pentru publicul larg în momentul în care technologia va fi mai răspândită pe piaţa comercială din industria divertismentului. “Le Musk” a stârnit un interes deosebit la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2019, unde Fran a participat activ la promoția filmului.

În ultimul timp, activitatea ei s-a concentrat pe absolvirea facultății. Are, însă, în vedere un nou proiect, gata de lansare odată ce lumea va scăpa de pandemie. Se va numi “Iceberg “, iar Fran va fi producător şi va deţine rolul feminin principal. Pelicula va reprezenta, de asemenea, şi debutul ei ca regizor. Filmul lansează întrebarea despre adevarata natură a realității si subiectivitatea datorată propriei perspective. “Iceberg” prezintă perspectiva unei tinere femei care îşi caută identitatea în viață şi în relația ei sentimentală.

“La Ricetta della Mamma”

Pelicula “La Ricetta della Mamma”, produsă de tânăra Francesca Kirchmair, a câştigat la începutul acestei luni Marele Premiu la Festivalul de film de scurt metraj “Cluj Shorts Trophy”.

“La Ricetta della Mamma“ este un film de scurt metraj regizat de Dario Piana. Filmul se bazează pe nuvela cu același nume de Giorgio Faletti, unul dintre cei mai cunoscuți aritişti italieni (“premio Vittorio De Sica per la Letteratura, consegnato dal Presidente della Repubblica Italiana Azeglio Ciamp”). “La Ricetta Della Mamma”, care îi are în prim plan pe actorii principali Giulio Berruti şi Andrea Bosca, a fost onorat în această lună la Cluj cu Marele Premiu la Festivalul de film de scurt metraj “Cluj Shorts Trophy” 2020.

Scurtmetrajul a fost produs de Francesca Kirchmair (producător executiv) împreună cu Roberta Bellesini (producător), soția scritorului Giorgio Faletti, şi cu Ricardo Costa (producător).

Parteneri