O tânără de 16 ani din Iași a fost violată de fratele și tatăl ei. Fata a rămas însărcinată

O adolescentă din Neamț a trăit un calvar ani la rând. Fata a fost violată de mai multe ori chiar de fratele ei, care a lăsat-o însărcinată. Anterior, aceasta fusese agresată sexual și de tată. Mama fetei a fost martor la unul dintre violuri.

Victima are doar 16 ani, iar în această vară a dat naștere unei fetițe, după ce a rămas gravidă cu fratele ei, care are aproape 19 ani.

„În perioada august 2019 – mai 2020, în patru rânduri, fratele a întreţinut raporturi sexuale prin constrângere fizică şi morală cu persoana vătămată, sora sa minoră de 16 ani, profitând de starea de traumă psihică în care se afla aceasta, urmare a abuzurilor sexuale la care a fost supusă anterior de tatăl ei, aceasta fiind incapabilă să-i mai opună inculpatului o rezistenţă eficace”, se arată în rechizitoriul citat în Decizia Penală 55/CJ/2020 a Tribunalului Neamţ, potrivit Adevărul.

Fratele adolescentei a început s-o abuzeze după ce tatăl a plecat de-acasă. Anchetatorii spun că “a luat-o de mână, a dus-o într-o cameră a locuinţei, a dezbrăcat-o de haine pe jumătate şi a întreţinut un raport sexual normal”.

La scurt timp s-a petrecut și al doilea raport sexual: “în timp ce se afla în curte şi spăla nişte rufe, a fost trasă de inculpat în toaleta din curtea locuinţei, a dezbrăcat-o pe jumătate şi a întreţinut cu ea un raport sexual normal neconsimţit”, se mai arată în considerentele deciziei Tribunalului Neamţ.

Anul trecut, în preajma Sărbătorilor de Crăciun, a avut loc și cel de-al treilea viol, ca mai apoi, în luna mai, să se petreacă și cel de-al patrulea.

Mama și fratele mai mic dormeau
Cel de-al patrulea raport sexual a avut loc în timp ce mama şi frăţiorul în vârstă de doi ani dormeau.
„Într-o cameră a locuinţei, inculpatul i-a dat pantalonii jos persoanei vătămate, s-a urcat peste ea, întreţinând un raport sexual normal, prin constrângere fizică şi morală asupra acesteia. La finalizare, minora a strigat la mama sa (…) care se afla într-o cameră alăturată, moment în care inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată de două ori cu palmele peste faţă şi i-a cerut acesteia să ţină secret fapta, altfel o va bate”, după cum se mai arată în considerentele aceleiaşi decizii.

Mama a povestit că a fost trezită de ţipetele fiicei, care se afla în altă cameră cu fratele. Femeia s-ar fi dus la ei pentru a afla ce s-a întâmplat, găsindu-i îmbrăcaţi, și i-ar fi spus băiatului că nu e bine ceea ce face.

Și tatăl a batjocorit-o

Acest viol a fost ultimul, pentru că tânăra l-a reclamat pe frate la poliţie. Totodată, le-a povestit anchetatorilor şi cum a fost batjocorită anterior de tată.

Tânăra a născut o fetiţă, iar fratele este acum cercetat, în stare de arest, pentru viol şi incest.Tatăl este cercetat în stare de libertate. Acesta nu mai locuiește cu familia.

Instanţa a transmis că aspectul conform căruia repercursiunile faptelor fratelui asupra psihicului copilei nu pot fi cuantificate cu adevărat în prezent este foarte important, “în condiţiile în care persoana vătămată ar fi fost supusă unor abuzuri sexuale şi din partea tatălui său, aceste repercursiuni fiind însă susceptibile de augmentare odată cu trecerea timpului, elemente de fapt care amplifică, în mod cert, pericolul concret pentru ordinea publică”.

Parteneri