O tânără din Republica Moldova a fost amendată cu 40.000 lei după ce a înălțat steagul României

Drapelul României i-a adus numai necazuri unei tinere din Republica Moldova.O tânără antreprenoare din Republica Moldova susţine, potrivit ProTV Chişinău, că s-a ales cu 4 dosare, amenzi şi cheltuieli toate de 40.000 de lei moldoveneşti (cca. 10.000 RON) pentru simplul fapt că a arborat drapelul României ”în semn de recunoştinţă” pentru ţara noastră în 2018, cu ocazia Anului Centenar.

Femeia din Durleşti, o suburbie a capitalei Moldovei, spune că gestul ei i-a atras atenţia unui demnitar pro-rus de la Chişinău, care a depus plângere la poliţie. Ca urmare, a fost obligată să dea drapelul jos şi a primit o amendă.

A încercat să o conteste în instanţă, însă nu a făcut altceva decât să-şi complice situaţia şi mai tare, ajungând în final, spune ea, să aibă 4 dosare pe rol şi chiar să fie obligată să îşi ceară scuze pe Facebook.

Nu este clar pentru ce a fost amendată tânăra, dat fiind că procesul-verbal este scris într-o limbă română stricată: ”încălcând modul de folosire a altor stat, simbolurilor”

Parteneri