O turistă româncă s-a plimbat pe insula Creta 3 zile infectată cu Covid-19. Aceasta nu a vrut să își strice concediul așadar a sfidat regulile

O turistă de naţionalitate română, care a fost testată pozitiv pentru Covid-19, a ignorat ostentativ protocoalele de securitate după ce a călătorit timp de 72 de ore pe insula Creta, după sosirea în Grecia, informează presa locală.

Românca sosise în Grecia în concediu, iar după ce a sosit pe Aeroportul Internaţional Heraklion i s-a făcut un test pentru coronavirus, în conformitate cu protocoalele stricte impuse de guvernul elen.Turista s-a deplasat apoi la hotelul rezervat încă de la plecarea în vacanţă, unde ar fi trebuit să stea izolată timp de 24 de ore în aşteptarea rezultatului testului.

Când a ajuns însă la hotel, turista a văzut că acesta este închis. Şi-a căutat o altă cazare prin intermediul unui oficiu de turism. Când autorităţile au căutat-o la primul hotel pentru a o informa despre rezultatul pozitiv al testului nu au găsit-o, pentru că nu au fost anunţaţi de schimbarea efectuată.

Nu a vrut să îşi irosească vacanţa

După ce au găsit-o în cele din urmă la noul hotel, autorităţile au fost uluite să observe că aceasta plecase din cameră pentru a explora insula, sfidând încă o dată instrucţiunile primite la sosirea pe insulă.Conform turistei, citate de presa din Grecia, aceasta nu a dorit să îşi strice concediul şi se pare că a călătorit pe insulă timp de aproximativ 72 de ore.

Turista a fost în cele din urmă găsită şi convinsă să intre în carantină.Incidentul a îngrijorat autorităţile, dar şi locuitorii insulei, mai ales că în urmă cu câteva zile alţi doi turişti au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, deşi erau asimptomatici.

Parteneri