O zi din viaţa unei asistente medicale din Italia: “Până la sfârşitul turei, aceste mănuşi devin pielea mea”

Odată cu apariţia coronavirusului şi a pandemiei care a afectat întreaga planetă, medicii au fost în prim plan, fiind consideraţi nişte eroi în adevăratul sens al cuvântului.

Annalisa Baldi, o asistentă dintr-un spital din Torino a povestit pentru Al Jazeera cât de mult s-a schimbat viaţa ei după ce a apărut pandemia de coronavirus în Italia şi cum arată o zi la camera de gardă, relatează Mediafax.

Annalisa (34 ani) are 66 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 în secţia ei şi începe programul de lucru la ora 5 dimineaţa făcând schimb de tură cu colegii care au fost de seară. Aceasta poartă uniforma tipică asistentelor, mască chirurgicală, iar înainte să înceapă munca îşi spală mâinile bine cu un dezinfectant, punându-şi costumul de protecţie şi mănuşile.

„Până la sfârşitul turei, aceste mănuşi devin pielea mea. Le spăl şi le dezinfectez de fiecare dată când pot. Mai adaug şi multe straturi de mănuşi pe parcursul zilei. Acest virus nu afectează doar persoanele în vârstă cu afecţiuni subiacente. O asistentă trebuie să facă cât se poate de multe lucruri dintr-o singură dată, în camerele lor. Printre aceste lucruri se includ ajutarea pacienţilor să bea apă. În fiecare zi este un pacient nou şi diferit. Medicii şi asistentele se întrec pe ei însuşi, muncesc din greu şi este foarte emoţionant să ajutăm oamenii. Probabil că am şi eu coronavirus la fel şi colegii mei, dar simptomele mele sunt imperceptibile.”, a spus Annalisa Baldi pentru Al Jazeera.

Parteneri