Obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice se va impune de zilele următoare

Nelu Tătaru a adus lămuriri în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, după ce a fost introdusă regula folosirii acesteia în majoritatea locurilor frecventate de populație.

Ministrul Sănătății susține că purtarea măștii de protecție și pe stradă, în spațiile deschise, ar putea fi introdusă în cazul în care situația epidemiologică din următoarele zile o va impune.

Totuși, Nelu Tătaru a anunțat că această regulă încă nu este în discuție la nivel național, deși s-a impus în zonele cele mai afectate de coronavirus, unde numărul de noi cazuri a crescut dramatic în ultimele zile.

„Avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective. După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri de școli sau în zonele aglomerate publice. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii. Recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare, când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore, va impune sau nu această restricție”, a spus Nelu Tătaru.

Astfel, în contextul creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus în București, mai exact 2,26 la mia de locuitori, masca de protecție ar putea deveni obligatorie și în spațiile deschise.

Decizia finală se va emite în următoarele zile, în funcție de creșterea sau, în cel mai fericit și sperat caz, scăderea numărului de noi infectări.

Parteneri