Organe extrem de importante afectate de noul virus. Ce a descoperit un medic legist din România

Un medic legist din România oferă detalii amănunțite despre ceea ce se întâmplă în organismul persoanelor infectate și decedate de pe urma infecției cu COVID.

Profesorul universitar Cristian Stan, medic primar legist la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici a explicat ce a descoperit la autopsiile persoanelor decedate de coronavirus.

Cadrul medical dezvăluie că nu doar plămânii sunt cei afectați de această boală încă fără leac, ci și alte organe extrem de importante.

În comparație cu prima perioadă a pandemiei de SARS-CoV-2, când numărul autopsiilor la cei depistati cu coronavirus era destul de rar, acum se fac autopsii şi la 3-4 pacienți pe zi, marea majoritate fiind persoane care au avut și leziuni traumatice.

”Din punct de vedere al medicinei legale, a existat un ordin al ministrului sănătății care a interzis autopsiile la pacienții cu boală COVID în spitale, dar Medicina Legală și cazurile medico-legale nu au fost afectate de acest ordin. Noi ne-am făcut treaba în continuare, am făcut autopsiile pentru cazurile care sunt dispuse pentru a fi autopsiate de către procurori.

În ultimele săptămâni, a crescut frecvența cazurilor care sunt pozitivi pentru testul COVID și, dacă la începutul pandemiei, undeva în lunile aprilie – mai era autopsiat un caz pe săptămână sau la două săptămâni, acum avem cel mai rar la câteva zile, dacă nu chiar și zile în care avem 3-4 cazuri la pacienți, marea majoritate fiind pacienți care au avut și leziuni traumatice”, a spus dr.

Parteneri