Papa Francisc si Printul William le-au vorbit oamenilor despre problemele mediului inconjurator

Papa Francisc si Printul William le-au vorbit oamenilor despre problemele mediului inconjurator la evenimentul TEDx care aduna personalitati care se adreseaza publicului si fac apel la schimbare. Papa Francisc si Printul William considera ca schimbarea trebuie sa vina pana in 2030.

„Incalzire globala”, „poluare” sunt cuvinte auzite din ce in ce mai des in jur. Din ce in ce mai multe personalitati iau atitudine si vorbesc publicului despre problemele de mediu.

Papa Francisc si Printul William dezbat subiectul schimbarii climatice si fac apel la cetateni pentru a pune umarul la schimbarea care trebuie sa se intample pana in 2030, dupa calculele cercetatorilor.

Ei au vorbit, in cadrul evenimentului virtual „Countdown”, organizat de TEDx, ce are ca slogan „Clima nu poate astepta”.

Cei doi au subliniat ca planeta trebuie sa raspunda la necesitatile generatiilor actuale, fara sa influenteze negativ viata urmatoarelor generatii.

„Avem doar cativa ani, oamenii de stiinta au calculat chiar mai putin de 30, sa reducem, drastic, emisiile de gaze si efectul de sera din atmosfera”, a spus Papa Francisc.

Citeste si articolul : VIDEO Timmermans amenință PSD cu EXCLUDEREA dacă Guvernul va atenta iar la legile anti-corupție!
In fapt, trebuie sa avem grija de acest pamant, sa il cultivam si protejam. Nu putem continua sa il stoarcem ca pe o portocala si putem spune ca a avea grija de Pamant e un drept uman.

„Obiectivele generatiei noastre sunt clare. Impreuna, trebuie sa protejam si sa reface natura. Sa ne curatam aerul. Sa reinviem oceanele. Sa construim o lume fara deseuri si sa reparam climatul, sa ne aparam planteta”, a spus Printul William, Duce de Cambridge.

Pe lista invitatilor care vor lua cuvantul pe acest subiect se afla si presedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Layen.

Parteneri