Patriarhul Daniel a izbucnit la afirmațiile făcute de Ministrul Învățământului. Ce mesaj i-a transmis

Patriarhul Daniel este nemulțumit de propunerile ministrului Monica Anisie în ceea ce privește ora de Religie din unitățile de învățământ. Înaltpreasfințitul i-a adresat o scrisoar eîn care o „trage la răspundere” pentru ceea cea a declarat public.

Patriarhul Daniel este nemulțumit d epropunerile făcute de ministrul Educației
Monica Anisie ar vrea să ofere calificative elevilor, și nu note, la anumite materii
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a adresat ministrului Educației cu o rectificare la ceea ce Monica Anisie a sugerat prin declarațiile ei privind orele de Religie din școli.

Potrivit acesteia, elevii ar urma să fie evaluați prin calificative la mai multe materii printre care și Religia, și nu prin note, cum se obișnuia până acum.

Patriarhul Daniel a reacționat la aceste declarații, fiind de părere că lipsa notelor oferite elevilor la orele de Religie constituie „un afront adus statutului acestei materii ca disciplină școlară”.

„Nota funcţionează ca un stimulent al învăţării atât în sens pozitiv (”învăţ ca să iau o notă mare”), cât şi negativ (”dacă nu mi se pun note, de ce să mai învăţ?”). Corelat cu acest rol de motivare, nota este apreciată de elevi şi profesori ca un barometru al strădaniei elevilor. Efortul depus de elevi în acumularea de cunoştinţe şi în formarea de atitudini şi conduite moral-religioase se cere răsplătit şi valorizat”, se arată în scrisoarea Patriarhiei adresată Ministerul Educației.

Parteneri