Peste 200 de elevi au fugit de la școală să nu fie vaccinați anti covid . Totul a pornit de la un elev

Panică şi haos la o şcoală din Murgeni, judeţul Vaslui. Zvonul că la şcoală li se fac copiilor teste anti COVID şi vaccinuri fără permisiunea lor a adus părinţii la şcoală pentru a cere socoteală. Deşi totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă, în această dimineaţă, doar trei dintre cei aproape 200 de elevi înscrişi la şcoală s-au întors la ore.

“Au făcut anti-COVID fără să ştie familia copiilor. Filmează! Vă rugăm frumos să daţi distribuire. Uitaţi ce este aici, lume! Au speriat copiii. La şcoală, speriaţi copiii!”.

În comunitatea de rromi din oraşul Murgeni s-a pornit iureşul la aflarea veştii că elevii sunt vaccinaţi făra ştirea părinţilor. Oamenii au mers ieri în faţa şcolii pentru a cere socoteală profesorilor şi învăţătorilor. A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a potoli revolta.

Lucia Cojocaru, director școală Murgeni: A fost greu să comunicăm cu ei. Am reușit, i-am liniștit. Au luat copii acasă, erau agitați și plângeau.

Haosul a pornit de la un elev care a chiulit de la şcoală şi a fost prins de părinţi. Pentru a scăpa basma curată, copilul le-a spus acestora că în şcoală se fac teste COVID, dar şi vaccinuri.

Părinte alt elev: Când l-au întrebat părinții de ce nu e la școală el a spus că au venit să le facă injecții și au fugit. Dar noi nu cunoaștem niciun vaccin.

Mihaela Vlada, director DSP Vaslui: DSP Vaslui nu a dispus nicio evaluare medicală, nicio testare și nici nu desfășoară vreo campanie de vaccinare.Loredana Roman, inspector general ISJ Vaslui: Îi încurajăm să vină la școală și să fie educați și informați.

Astăzi, tot acei părinți romi, mare parte din ei nu și-au trimis copiii la școală tot din acest motiv, să nu fie vaccinați.

Azi-dimineaţă, doar trei dintre cei 117 elevi înscrişi la Şcoala Gimnazială Murgeni au mers la ore. Aşa că mediatorii sanitari şi asistenţii sociali din oraş au mers din poartă în poartă pentru a le explica părinţilor că la şcoală copiii au parte de carte, nu de vreun pericol închipuit.

Parteneri