Peste 25 de migranți ilegali din Asia și Africa au încercat să pătrundă în România prin vămile Nădlac

Polițiștii de frontieră au controlat duminică noapte mai multe mașini care ieșeau din țară prin vămile Nădlac și Nădlac II. În una dintre ele au găsit trei bărbați ascunși în portbagaj.

„În data de 27.07.2020, în jurul orei 00.45, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc H.O., în vârstă de 49 ani, conducând un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse în portbagaj, trei persoane”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Prin aceeași vamă a încercat să treacă și o altă mașină, încăcată în declarații cu piese auto, dar transportând în realitate 20 de migranți ilegali.

„La același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.H., în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca IVECO, înmatriculat în Turcia, transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Germania. Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului au fost descoperite în compartimentul marfă, 20 de persoane”, potrivit comunicatului.

Cea mai neobișnuită ascunzătoare au găsit-o alți doi migranți, care au fost găsți pe axa unei semiremorci.

„La ora 04.45, tot PTF Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 29 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Scania şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite ascunse, pe axa semiremorcii, două persoane”, se precizează în comunicat.

Poliția de Frontieră a stabilit că cele trei grupuri erau formate din 25 de cetățeni străini, 19 bărbați adulți şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii de 16 şi 17 ani, care au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici.

Parteneri