Petrecere COVID în Spital, la Botoşani! Medicii infectaţi s-au adunat într-un salon şi au început să cânte. S-a lăsat cu anchetă penală

Situație revoltătoare într-un spital din Botoșani. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce personalul medical infectat cu COVID-19 s-a adunat într-un salon şi a început să cânte.

Imaginile cu cele șapte cadre medicale au fost postate vineri pe reţelele de socializare, relatează realitateadesuceava.net.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani s-au autosesizat. Ancheta se desfăşoară in rem, iar cadrele medicale urmează să fie audiate.

„Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, urmează să facem cercetări, urmând ca in functie de rezultat să dispunem masuri potrivit prevederilor legale. Niciuna dintre persoane nu este pusa sub invinuire, urmeaza sa stabilim daca aceste persoane au respectat regulile de spitalizare și de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase”, a anunțat purtătorul de cuvânt IPJ Botoșani, Delia Neniscu, la Realitatea PLUS.

A fost demarată și o anchetă internă la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Principala problema sesizata de politisti a fost faptul ca nu au respectat distanta, adunandu-se șapte persoane intr-o incapere. Este in desfasurare o ancheta a DSP-ului si a spitalului judetean”, a precizat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, la Realitatea Plus.

Parteneri