Pfizer testează pe oameni un vaccin experimental anti-COVID

Pfizer a administrat primilor pacienţi din SUA un vaccin experimental împotriva coronavirusului, a anunţat compania farmaceutică, citată de Bloomberg, informează Mediafax.

Studiile realizate de compania farmaceutică sunt coordonate de Facultatea de Medicină Grossman din New York şi de Facultatea de Medicină a Universităţii Maryland, a anunţat marţi producătorul de medicamente.

„Intervalul scurt, de mai puţin de patru luni, în care am trecut de la studii preclinice la testarea pe oameni este ceva extraordinar”, a declarat Albert Bourla, Directorul Executiv al companiei farmaceutice într-un comunicat.

Studiile preclinice sunt efectuate de companii pe animale sau în laborator, înainte ca medicamentul să fie testat pe oameni. Producătorii de medicamente au colaborat îndeaproape cu autorităţile pentru a putea reduce timpul în care este dezvoltat de regulă un medicament, în încercarea de a opri răspândirea virusului care a ucis mai mult de 250.000 de oameni la nivel mondial. Peste 3,5 miloane de persoane au contractat virusul.

Pfizer a administrat primilor pacienţi din SUA un vaccin experimental împotriva coronavirusului, a anunţat compania farmaceutică, citată de Bloomberg.

Parteneri