Piețele închise de Guvern au fost redeschise de Parlament

Închise de Guvern, pieţele au fost redeschise de Parlament. Doar în proiectul de lege care a fost adoptat astăzi. Căci, dacă ne raportăm la realitate, tabloul pieţelor arată ca ieri: în interior – pustiu, afară – producători şi clienţi înfriguraţi şi revoltaţi deopotrivă, în timp ce marfa îngheaţă pe tarabe.

173 de voturi pentru, un singur vot împotrivă şi 93 de abţineri. Adoptat!

Aleşii au schimbat regulile în timpul jocului. Dacă ieri se închideau pieţele prin ordin de la Guvern, astăzi se dechid prin lege de la Parlament.

Daniel Suciu, deputat PSD: Cred că este cel mai bun lucru pe care îl puteaţi face, stimaţi colegi! Pieţele, pentru producătorii români, trebuie să fie deschise!

Iar politicienii s-au atacat ca la piaţă pe subiect.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Orban, în acest moment, îi pedepseşte pe cei săraci şi pe cei care muncesc.

Florin Roman, deputat PNL: Ceea ce faceţi dumneavoastră este o bătaie de joc la adresa producătorului român. În momentul în care în mod intenţionat nu faceţi distincţia între pieţe în spaţii deschise şi pieţe în spaţii închise, înseamnă că nu vă pasă!

Cătălin Drulă, deputat USR: Pare o măsură luată în compensare, pentru că nu au fost luate acele măsuri mai stricte, care erau cerute de specialişti.

Micii producători au primit cu căldură decizia luată de aleşi.

Vai! Ce mult ne bucurăm noi pentru chestia asta!

La Hala Traian vestea redeschiderii pieţelor a venit exact când comercianţii erau evacuaţi.

Cum spaţiul din exteriorul pieţei este limitat, doar câţiva dintre comercianţi au prins loc la tarabele de afară. Aşa se face că cei care nu au avut loc sau au magazine în interiorul pieţei au fost nevoiţi să plece acasă.

Şi târgurile, bâlciurile şi talciocurile se deschid conform proiectului. Legea este pe masa preşedintelui, care are trei variante: o semnează, o atacă la Curtea Constituţională sau o retrimite în Parlament.

Parteneri