Polițistul care abuzează copii vrea să i se facă dreptate și să primească retroactiv drepturile bănești

Polițistul care abuza sexual copii prin scările blocurilor vrea să i se facă dreptate și să primească, retroactiv, drepturile bănești, așa că a deschis un proces împotriva Poliției Române.

Alături de mai mulți colegi, Eugen Stan a dat în judecată Ministerul de Interne și Poliția, în încercarea de a obține recalcularea salariilor și sporurilor primite în ultimii ani. Recalcularea salariului este cea mai mică problemă a lui Stan, în condițiile în care în urmă cu două luni a primit o condamnare de 19 ani de pușcărie, pentru pedofilie. Sentința în dosarul respectiv nu este definitivă, însă, ținând cont de faptul că polițistul a agresat sexual mai mulți copii, perversul va primi, probabil, o sentință definitivă de cel puțin zece ani.

Eugen Stan a fost arestat preventiv după ce a fost filmat în timp ce abuza doi copii, într-un lift. Ulterior, anchetatorii au descoperit că perversul din Ministerul de Interne, fost jandarm, mai făcuse, în ultimii ani, alte 12 victime. Chiar dacă imagini cu pedofilul au fost mediatizate de mai multe ori în ultimii ani, acesta a reușit să scape, grație colegilor săi care, în mod bizar, nu l-au recunoscut.

Pe de altă parte, Eugen Stan şi iubita sa au fost daţi în judecată de fostul şef al pedofilului, comisarul şef Rene Emanuel Vornicu, cel căruia Stan i-a fost şofer ani la rând. Pe lângă faptul că a solicitat instanţei să îl găsească vinovat pe Eugen Stan pentru calomnie, Vornicu a cerut şi despăgubiri de la fostul subaltern, dar şi de la concubina acestuia. Vornicu a fost suspendat din funcţie la scurt timp după izbucnirea scandalului de pedofilie. “Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti s-au dispus următoarele: 1.Eliberarea din funcţie a comisarului şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt; 2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale; 3.Cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată. Precizăm că, verificările sunt in desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române, la momentul respectiv.

Parteneri