Pot trata medicamentele pentru Ebola oamenii infectaţi cu coronavirus? Anunţul specialiştilor

Necunoscut în urmă cu 200 de zile, coronavirusul a provocat cea mai mare pandemie din lume, relatează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Peste jumătate de milioane de oameni se află în autoizolare în India, aproape 29.000 de persoane sunt infectate şi s-au înregistrat aproape 1000 de decese. Aceste cifre îngrijorătoare i-au determinat pe medicii indieni să creeze un leac care să stopeze şi să diminueze răspândirea coronavirsului, relatează presa din India.

Conform cercetărilor efectuate de medici, medicamentul Remdesivir, creat pentru a trata Ebola şi viruşii asociaţi, este testat pentru a afla dacă poate fi utilizat la pacienţii cu COVID-19. Din cele spuse de oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii:

„Medicamentul acţionează prin oprirea replicării virale. Acesta a fost testat pentru prima dată la un pacient COVID-19 diagnosticat în Statele Unite, când starea lui a început să se înrăutăţească, potrivit unui raport al cazului din New England Journal of Medicine. În cele din urmă, starea pacientului s-a îmbunătăţit.”

Comunitatea internaţională de sănătate a menţionat că medicamentul Remdesivir are cel mai bun potenţial şi că poate fi utilizat în doze mari, fără a provoca toxicităţi.

Parteneri