Povestea dramatică a unei românce din New York. A trebuit să se trateze singură de Covid-19, acasă

Foto: digi24.ro

New York-ul nu mai este acelaşi loc pe care îl ştim – străzile sunt goale acum, iar spitalele pline. Numărul morţilor e atât de mare, încât sunt ţinuţi în refrigeratoare. O româncă din New York îţi povesteşte cum a trebuit să se trateze acasă de COVID-19.

New York-ul pare că şi-a pierdut din strălucire. Străzile sunt goale, iar oamenii speriaţi, scrie Mediafax.

Spitalele sunt atât de pline încât e riscant să mergi să te tratezi, iar morţii sunt ţinuţi în refrigeratoare fiindcă numărul lor e prea mare.

”Locuiesc în NY SUA locul în care preşedintele declară că economia este mai importantă decât sănătatea oamenilor, locul în care spitalele au ataşate refrigeratoare în care să-şi ţină morţii”, povesteşte Giulia, o româncă stabilită în New York.

”M-am protejat încă de la început. Încă din prima zi în care locul meu de muncă s-a închis, am reuds toate ieşirile la cumpărăturile săptămânale pentru mâncare. Nu –am văzut prietenii de mai mult de o lună şi cu toate astea, m-am îmbolnăvit de coronavirus. După 5 zile de febră, pierderea mirosului, tuse şi durerea corpului, am început să mă recuperez”, a mai spus Giulia.

Medicul i-a transmis că simptomele nu sunt atât de grave pentru a merge la spital şi să revină, în cazul în care situaţia se înrăutăţeşte. Aşa că a încercat să se trateze acasă. A folosit Acetaminofen, Theraflu şi soluţii naturiste, ceaiuri.

”Dar nu toată lumea este în cazul meu. Oamenii sunt încurajaţi să stea în case în loc să meargă la spital. Medicii au redus consultaţiile la simple convorbiri telefonice de câteva minute în care se va satbili gravitatea situaţiei. Tot aceştia spun că riscul este mult mai mare să pleci din spital cu coronavirus decât să vii înăuntru cu acesta”, a mai precizat aceasta.

Giulia spune că totuşi, îngrijorarea americanilor este situaţia economică. Pandemia a produs un efect devastator în SUA, aproape 26 de milioane de şomeri.

”Niciun ajutor al statului nu poate acoperi chiriile imense pe care locuitorii New York-ului trebuie să le scoată din buzunare. Mâncarea este tot mai scumpă şi tot mai puţină în magazine, iar oamenii par a intra într-o stare general de panică şi disperare”, a încheiat Giulia.

Parteneri