Povestea tristă a celei mai tinere românce care a murit din cauza coronavirusului

Foto: Laurent Gillieron/AP

Cea mai tânără româncă care a murit de COVID-19 avea doar 27 de ani și a luat virusul din spital, unde era internată pentru că suferea de leucemie. DSP Neamț dezvălui că prietenul tinerei, care a fost și el depistat pozitiv mai târziu, a fost trimis acasă cu autobuzul după ce își vizitase iubita.

Tânăra a fost internată la Secția Hematologie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, pe 16 martie, pentru tratament. La spital, a intrat în contact cu o asistentă medicală care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus, relatează Mediafax.

Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar două zile mai târziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Ulterior, starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. În cursul zilei de vineri, 10 aprilie, aceasta a murit.

Nerespectarea procedurilor de către personalul medical?

Ancheta epidemiologică a DSP Neamț în acest caz a scos la iveală o nouă gafă a cadrelor medicale din Spitalul Județean. Se pare că prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lăsat să meargă acasă, în orașul Roznov, cu autobuzul.

Surse medicale au declarat, pentru sursa citată, că prietenului tinerei i s-a dat o mască și mănuși, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanță.

Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamț.

Parteneri