Poveştile horror care nu se spun despre coronavirus. Morţii care nu apar în statistici

Medicii de familie din Marea Britanie ezită uneori să scrie pe certificatul de deces coronavirus. Un raport al Institutului Naţional de Statistică britanic informează că virusul a ucis 217 de bătrâni din aziluri. Cifrele ar putea fi însă mult mai mari, ajungând chiar la 4.000 de morţi în casele de îngrijire din Marea Britanie, scrie Mediafax.

O „epidemie ascunsă” de coronavirus în azilurile din Marea Britanie ar putea costa vieţile a 4.000 de bătrâni, avertizează experţii. Aceştia cred că decesele provocate de Covid-19 sunt raportate în număr mult mai mic, potrivit The Guardian.

Medicii de familie uneori ezită să scrie Covid-19 pe certificatul de deces, astfel aceste victime nu mai ajuns pe lista oficială a celor ucişi de coronavirus.

Ultimul raport arată că virusului a omorât 217 oameni din aziluri în Anglia şi Ţara Galilor, în două săptămâni.

Autortităţile au avertizat despre ororile la care se poate ajunge, cu zeci de mii de victime, care nu ar figura în bilanţul oficial.

Cei care deţin azilurile se plâng de faptul că nu primesc echipamentele necesare pentru a testa oamenii şi angajaţii, iar mulţi se tem că luptă o bătălie pierdută împotriva pandemiei ucigaşe.

Parteneri