Predicţia doctorului Rafila: Vârful epidemiei a trecut dacă românii nu se întâlnesc de Paşte

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a semnalat un fenomen alarmant în spitale pentru că sunt persoane cu alte afecţiuni sau boli care sunt refuzate întrucât nu prezintă cu test negativ la coronavirus.

„Daca noi plecam de la premisa ca orice persoana sanatoasa care se prezinta la medic ar putea fi infectata si nu il tratam pana nu se prezinta cu test pozitiv, creăm o problema legata de mortalitate mult mai mare”, a spus medicul.

O sa ajungem sa ii discriminam pe cei care nu au boala, a spus Rafila, decizii de selecţie care pun în pericol sănătatea din această ţară.

El a vorbit despre sărbătorile de Paşte ca despre un test. „Sarbatorile de Paste reprezinta o relaxarea restrictiilor si vrem sa vedem ce se va intampla in acest interval de 7-14 zile, daca reusim sa avem un comportament care sa limiteze contactele fizice”, a spus medicul.

Putem spune că vârful epidemiei a trecut, dacă românii nu se întâlnesc de Paşte, a apreciat Rafila. Iar în ceea ce priveşte intoarcerea la muncă, aceasta s-ar putea realiza progresiv, în opinia sa, dupa data de 15 mai.

Parteneri