Primarii nu mai așteaptă decizii de la Guvern și impun chiar ei măsuri dure pentru stoparea răspândirii cu Covid-19

Până ce Guvernul va lua o decizie fermă, Argeşul este deschizător de drumuri. Cu 20 de localităţi la limita carantinei, autorităţile locale iau măsuri dure. Aici, masca de protecţie va fi obligatorie şi pe stradă. În autobuze şi microbuze, oamenii nu mai pot călători în picioare, iar casele de pariuri şi fast food-urile închid mai devreme.

În Argeș se va purta masca de protecție și în spații deschise, dar aglomerate
Și în Dâmbovița s-au luat măsuri pentru stoparea răspândirii SARS-CoV-2
Unde-i lege și focar de COVID, nu-i tocmeală! Fie de teama amenzilor, fie de teama virusului, argeșenii înțeleg cât este de important să respecte regulile de protecție impuse de autorități.

Pe uşile mijloacelor de transport în comun din judeţ au început să apară anunţuri în care oamenii sunt informaţi că e obligatoriu să poarte masca de protecţie şi că nu au voie să călătorească în picioare, aliminteri autobuzul sau microbuzul nu se va mişca din loc.

Iar pentru a le aduce aminte oamenilor că regulile există, polițiștii au intensificat controalele.Rugămintea noastră, ca să nu ajungeţi în situaţia de a fi sancţionată, purtaţi-o corespunzător.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: Atât poliţiştii, cât şi celelalte structuri din cadrul MAI execută zilnic controale, atât în mijlocele de transport în comun, cât şi la nivelul zonelor aglomerate, respectiv terase, mall-uri, pieţe.

Cei care merg însoțiti pe străzile din Argeș sau care stau în aglomerație vor fi obligați să poarte masca de protecție chiar și în exterior. Dacă refuză, riscă amenzi: între 500 și 2500 de lei.

Se dansează doar în familie. Dansurile cu parteneri din afara cercului familial sunt interzise. La piață, masca este obligatorie.Restaurantele de tip fast food şi sălile de jocuri de noroc se închid mai devreme, la fel şi terasele. Chiar dacă noaptea aveau cele mai mari vânzări.

Restricţii noi apar și în Dâmbovița, un alt județ roșu pe harta infectărilor.

Aurelian Popa, prefect Dâmboviţa: În pieţe, oboare, târguri, zone aglomerate, să fie instituită măsura obligatorie a purtării măştii. De asemenea, în aceste zone, comercianţii sunt obligaţi ca, pe lângă măşti, să poarte şi mănuşi. Noi zilnic avem peste 420 de poliţişti care stau în verificare şi aplică sancţiuni acolo unde e cazul.

Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Braşov şi Prahova sunt judeţele care le-au luat-o înainte autorităţile de la Bucureşti la capitolul măştilor purtate în aglomeraţia în aer liber. Aceleaşi măsuri s-ar putea aplica de azi şi în Maramureş.

Parteneri