Primarul din Miercurea Ciuc este obligat să schimbe plăcuțele cu denumirea străzilor din oraș, deoarece sunt trecute doar în limba maghiară

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc a fost obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumirea străzilor din oraș, pe care era trecut primul nume în limba maghiară și abia apoi în română.

Curtea de Apel București a respins luni, printr-o sentință definitivă, recursul primarului UDMR din Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului București prin care a fost obligat să respecte limba oficială de stat în cazul plăcuțelor cu denumiri de străzi din municipiul Miercurea Ciuc, scria dantanasa.ro.

Tribunalul București a admis joi, 5 septembrie 2019, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și l-a obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc.

În prezent, toate plăcuțele sunt inscripționate nelegal

În prezent, toate plăcuțele cu denumiri de străzi din municipiul Miercurea Ciuc sunt inscripționate nelegal, cu încălcarea limbii oficiale de stat.

Astfel, plăcuțele sunt inscripționate mai întâi în limba minorității, limba maghiară, și abia mai apoi în limba oficială de stat, ceea ce constituie o încălcare a limbii oficiale de stat.

Parteneri