Principalul opozant a lui Vladimir Putin a fost otrăvit chiar în avionul lui, iar acum este în comă la spital

Imagini tulburătoare din avionul în care ar fi fost otrăvit Aleksei Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției din Rusia și un critic constant al președintelui Vladimir Putin.

Aleksei Navalîi este una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției din Rusia și un critic constant al președintelui Vladimir Putin. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmyash, a scris pe Twitter că opozantul rus este tratat pentru suspiciune de otrăvire. Navalnîi, care se află acum în comă la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Omsk din Siberia, a agonizat minute întregi în avion, după ce i s-a făcut rău.

Aleksei Navalnîi se afla într-un avion cu destinația Moscova, însă acesta a aterizat forțat la Omsk, pentru a-l duce pe politician la spital.

Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmyash, a scris pe Twitter că opozantul rus este tratat pentru suspiciune de otrăvire.

„Navalnîi nu este conștient. Credem că Navalnîi a fost otrăvit cu ceva ce i-a fost pus în ceai. Este singurul lucru pe care l-a băut dimineață. Doctorii au spus că toxina a fost absorbită rapid, prin intermediul unui lichid fierbinte”, a precizat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi”, a scris Kira Yarmyash pe Twitter.

Agenția rusă TASS scrie că Spitalul de Urgență din Omsk a confirmat că Aleksei Navalnîi a fost internat acolo și că este în stare gravă.

Aleksandr Murakhovski, medicul-șef al spitalului unde este internat opozantul lui Vladimir Putin, a declarat, pentru agenția de stat rusă, TASS, că „se află într-o stare gravă”.

Parteneri