Programele pe care le vor folosi elevii pentru a termina anul şcolar de la distanţă. Ce trebuie să ştii despre Google Classroom şi Zoom

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că elevii nu vor mai reveni la şcoală până în septembrie.
  • Doar elevii care au examene se vor întoarce în iunie la şcoală.
  • Căutările pentru softurile de teleconferinţă online au explodat imediat după anunţul preşedintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat azi într-o conferinţă decizia luată de guvern în privinţa învăţământului pe timp de pandemie. Elevii nu vor mai reveni la şcoală în acest final de an şcolar, ce se va încheia pe 12 iunie. Până atunci, elevii şi profesorii îşi dau întâlnire online.

“S-a decis ca in acest an scolar sa nu se deschida scolile. Nu se va mai intoarce elevul fizic la cursuri. Anul scolar. se va inchieia pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum. In cazuri exceptionale se mai poate face o evaluare. Scolile se vor redeschide in septembrie cand incepe noul an scolar”, a anunţat Klaus Iohannis.

GOOGLE CLASROOM ŞI ZOOM, TRENDING PE GOOGLE!

Imediat după anunţul făcut de Iohannis, căutările pentru programe de teleconferinţe online au explodat. S-au strâns în doar o ora 100.000 de căutări pentru Google Classroom şi Zoom, cele mai folosite programe de către elevi şi profesori.

Google Classroom este un program gratuit dezvoltat de Google pentru şcoli care îşi propune să simplifice cererea, distribuirea şi clasificarea sarcinilor online şi să eficientizeze procesul de partajare de fişiere între profesori şi elevi. El funcţionează cu alte aplicaţii de dezvoltate de Google precum Meet sau Drive.

Zoom este tot un program gratuit, dezvoltat de o companie din China. Acesta a devenit extrem de folosit în timpul pandemiei din 2020, în ciuda criticilor pentru problemele de securitate. Pe lângă elevi şi profesori, companii şi persoane private folosesc zoom pentru teleconferinte.

Google Meet, EasyClass, ClassDojo, SQ, Kahoot, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl sau Digitaliada sunt alte aplicaţii şi site-uri pe care elevii şi profesorii le folosesc în această perioadă pentru resurse.

Parteneri