Raed Arafat a declarat că va impune carantina fără nicio teama daca situatia va cere acest lucru

Raed Arafat, Secretarul de stat, a declarat ca acolo unde se impune, se vor lua restrictii ”tintite, regionale, zonale”, dar acestea nu trebuie sa fie generalizate, astfel incat sa paralizeze toata tara.

Seful DSU spune insa ca, daca DSP-urile solicita si considera necesara carantinarea unor localitati sau zone, Departamentul pentru Situatii de Urgenta va semna ordinul ”fara nicio problema”.

”Masuri tintite, regionale, zonale sunt posibile oricand, daca se impune. Aceste masuri nu trebuie sa fie generalizate care sa paralizeze absolut totul, decat daca este o situatie extraodinar de grava si se decide ca asta este unica solutie. In rest, noi am inceput sa luam unele masuri de carantinare, e adevarat pe localitati mici in acest moment. S-a luat masura interzicerii evenimentelor, pentru ca, pe langa transportul in comun, una dintre probleme sunt evenimentele cu sute de persoane participante in spatii inchise”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

”Aceste masuri nu sunt luate impotriva populatiei”

”Acolo unde se impune – este factorul de peste 3 la mie, dar nu este singurul care se analizeaza inainte de a carantina o localitate. Acolo unde DSP-ul considera acest lucru necesar, noi semnam imediat ordinul fara nicio problema. Nu s-a pus problema din partea noastra sa nu carantinam si chiar i-am indemnat pe colegi sa ia decizia fara nicio teama”, a declarat Arafat, in legatura cu carantinarea localitatilor,

Arafat face apel la ”intelegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene”.

”Aceste masuri nu sunt luate impotriva lor, nici impotriva populatiei. Sunt masuri sa vina in sprijinul lor pentru a rezolva problema si a reveni la normalitate cat de cat si la o convietuire mai balansata cu virusul”, a mai spus Arafat.

Parteneri