Raed Arafat a declarat, vineri, că aproximativ 4,5% din populația României a fost deja infectată cu noul coronavirus

Raed Arafat a declarat, vineri, că aproximativ 4,5% din populația României a fost deja infectată cu noul coronavirus și a subliniat că acele cazuri depistate cu Covid-19 sunt mult mai puține decât cele rămase nedepistate.

Raed Arafat a subliniat că acele cazuri testate pozitiv sunt mai puține decât cele generale.
Secretarul de stat a mai spus că „e clar că avem persoane pozitive, asimptomatice, care nici nu știu că sunt contagioase”.
Acesta este și motivul pentru care se impun reguli, mai ales purtarea măștii, a mai spus Raed Arafat.

“Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire. Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase. Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat MS a dat prevalența pe parte de anticorpi de 4,5% – 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat a atras atenția asupra aglomerării din spitalele Covid.

“Este normal ca celelalte să intre în faza următoare și se așteaptă să primească cazuri. Și nu vorbim de cazuri ușoare, ci de cele care au nevoie de oxigen și de tratament. Nu toate unitățile dețin spații, dar este normal să fie create circuite”, a afirmat Arafat.

Parteneri