Raed Arafat a transmis avertismentul de care se ferea toată lumea: “Crăciunul nu va mai putea fi sărbătorit”

Raed Arafat a transmis un avertisment îngrijorător în legătură cu pandemia de coronavirus. Potrivit spuselor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, cetățenii nu vor putea sta liniștiți până la primăvara sau vara anului viitor. Totodată, acesta a făcut un anunț important legat de Crăciun, mai exact, de cum vor trebuie românii să și-l petreacă.

Raed Arafat a transmis public că țara noastră va trebui să depună în continuare la fel de mult efort pentru a putea opri răspândirea infectării cu coronavirus. Secretarul de Stat a subliniat faptul că acest lucru trebuie făcut chiar și dacă apare un vaccin anti-COVID.

Raed Arafat a declarat că nu se așteaptă la o vaccinare în masă înainte de lunile februarie-martie 2021, în cazul în care vaccinul va apărea pe piață la începutul anului viitor. Acesta a spus că este o problemă de logistică la nivelul întregului mapamond.

„Eu nu mă aştept la o vaccinare în masă înainte de februarie-martie dacă vaccinul începe să fie vândut şi distribuit la început de an. Este o problemă de logistică la nivel internaţional (…) România va primi partea sa din fiecare tranşă distribuită la nivel european”, a spus Raed Arafat pentru „Antena 3”.

În același timp, șeful DSU a spus că până la primavara sau vara anului viitor românii nu vor sta liniştiţi, astfel că vor trebui să respecte în continuare regulile impuse de autorități și să învețe să trăiască cu virusul.

„Până la primavara – vara anului viitor nu vom sta liniştiţi. Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul şi să respectăm toate regulile pe care unii ne îndeamnă să nu le respectăm. Totul depinde de noi”, a adăugat el.

Crăciunul nu va mai putea fi sărbătorit la fel ca în anii anteriori
În legătură cu mult așteptatul Crăciun, Raed Arafat a spus că cetățenii vor trebui să se adapteze, deoarece acesta nu va putea fi sărbătorit ca în anii precedenți.

Parteneri