Raed Arafat anunţă că greul abia acum urmează. “Lucrurile merg spre ceva mai grav!”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și susține că România nu a trecut hopul în pandemia de coronavirus. ”Lucrurile merg spre mai rău”, a spus șeful DSU la Antena 3.

”Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare. Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători. Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social”, a spus Arafat.

Șeful DSU subscrie părerii multor specialiști din întreaga lume, afirmând că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască, timp îndelungat, cu acest coronavirus. Iar regulile de distanțare socială sunt obligatorii și absolut necesare.

”Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil (…) să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui”, a declarat Raed Arafat.

”Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust că să-l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare sociala. Evitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. (…) Evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

Parteneri