Ramona, femeia care și-a pierdut fetița și soțul dorește să fie externată pentru a-și înmormânta familia. După ce un tânăr i-a lovit frontal dorind să se sinucidă

Ramona, femeia care și-a pierdut fiica și soțul, la Craiova, vrea să fie externată, ca să meargă la înmormântarea lor. Medicii au stabilizat-o și i-au spus despre nenorocire abia la o zi după accident.

Ramona Băcescu și-a pierdut marți de dimineață fiica de doar 6 ani și soțul, pe Dan, într-un accident pe șoseaua de centură a Craiovei. În mașina familiei din Motru a intrat în plin, cu viteză, un tânăr care a vrut să se sinucidă. Nevinovați, Dan și Deia au murit la locul impactului. Ramona a ajuns la spital, cu răni grave, s-a trezit spre seară și a întrebat de fetiță și de soțul ei.

Ramona şi Dan Băcescu se îndreptau spre litoral când s-a întâmplat tragedia. Cu o zi înainte își cumpăraseră o mașină nouă, un Renault Captur, era prima călătorie cu autoturismul. Hotărâseră să plece marţi dimineaţa foarte devreme, pentru că aveau un drum lung de parcurs şi doreau să evite aglomeraţia. Până la Craiova, şoseaua a fost liberă. Pe Centura de Nord a oraşului le-a apărut, însă, în cale o maşină la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani.

Acesta, când a văzut autoturismul soţilor Băcescu, a tras de volan, a intrat pe contrasens şi i-a lovit frontal. Impactul a fost devastator. Ulterior, poliţiştii au stabilit de ce tânărul a intrat intenţionat în maşina soţilor Băcescu. Fusese părăsit de iubită şi dorea să moară. Asta a scris în biletul de adio pe care-l avea în buzunar.

Echipajele de salvare ajunse la faţa locului l-au găsit decedat pe şoferul vinovat de accident. Cei trei membri ai familiei Băcescu erau încă în viaţă. Deia şi tatăl, însă, abia mai aveau puls. În timp ce medicii depuneau eforturi uriaşe să-i stabilizeze pe cei doi, mama care era în stare de şoc a fost urcată într-o ambulanţă şi dusă la Spitalul de Urgenţă Craiova.

După minute bune s-a reuşit resuscitarea copilului, apoi şi a tatălui. “Să nu mori! Rezistă, copil frumos!”, spuneau cadrele medicale continuu în timp ce apăsau pe pieptul fetiţei. Până la urmă tatăl şi fetiţa au fost urcaţi în ambulanţe, dar nu au rezistat drumului până la spital. Prima care nu a rezistat a fost Deia. Inima lui Dan s-a oprit şi ea câteva minute mai târziu.

După îngrijirile medicale primite, Ramona şi-a revenit şi a început imediat să conştientizeze ce se întâmplase. “Copilul, unde îmi e copilul?”. Asta a întrebat o zi întreagă. Pe medici, pe asistenţi, pe oricine intra în salon… “Unde e copilul? Unde e soţul? Unde sunt? Spuneţi-mi! Vreau să-i văd!” Nimeni nu avea, însă, puterea să-i spună adevărul.

Femeia a aflat totul abia a doua zi dimineaţă, miercuri, 29 iulie. Cadrele medicale au apelat la ajutorul unui psiholog şi al familiei. Așa a aflat Ramona că a rămas singură. A aflat şi că cel care i-a distrus familia avea 25 de ani şi a intrat intenţionat în maşina lor pentru că dorea să moară din dragoste.

Minute bune, scrie Adevărul, care citează surse medicale, femeia nu a scos niciun cuvânt. Apoi a început să plângă, să urle. În cele din urmă, cei prezenţi au reuşit să o liniştească. Ramona Băcescu a cerut să fie externată pentru a-şi putea conduce pe ultimul drum copilul şi soţul.

Parteneri