Reprezentanții PNL și USR-PLUS au făcut plângeri la DNA după ce funcționarii Primăriei Sectorului 5 au falsificat zeci de semnături

Reprezentanții din București ai PNL și USR-PLUS au anunțat luni că vor depune plângeri la DNA și poliție după apariția unei înregistrări în care persoane ce par să fie funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar fi falsificat liste cu semnături pentru alegerile locale.

„Incredibil! Oamenii Primarului PSD de la Sectorul 5 falsifică semnăturile pentru candidatură în Primărie. Am formulat în această dimineață plângere penală cu privire la modul în care au fost falsificate semnăturile de către PSD în Sectorul 5! Nu voi permite ca oamenii din Sectorul 5 să mai fie furați!”, a anunțat Cristian Băcanu, candidatul PNL-USR-PLUS, la Primăria Sectorului 5.

Anterior, Octavian Berceanu, consilier general din partea USR, a anunțat că se va adresa autorităților cu privire la aceste imagini.

„Am făcut sesizare la Poliția Română și DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”, a precizat consilierul general al USR.

Mai multe persoane ce se identifică ca angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături pentru candidaturile primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și primarului general, Gabriela Firea.

Pe imagini se pot auzi replicile:

– „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost…”

– „Dă să fac niște semnături pe foaia ta…”

– „Ne cam doare degetul.”

– „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”

– „Și ăia în primărie bagă de rup și ăia.”

– „Da, domnu director, facem! N-avem multe, stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu Serediuc, vă sun, cum suntem aproape gata vă sun! Trage și Denis, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

Imaginile arată și informații personale ale mai multor persoane trecute pe listele susținătorilor PSD la alegerile locale din 27 septembrie, pentru candidatura Gabrielei Firea și a lui Daniel Florea.

Parteneri