Restaurantele și Cafenelele se închid în 13 localități din România

De astăzi, 8 octombrie, se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele din 13 localități ale județului Ilfov. În jurul școlilor trebuie purtată masca de protecție.

Restricții în Ilfov. Masca, obligatorie în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, precum și al instituțiilor public
De astăzi, restricții și în Ilfov. Se închid restaurantele și cafenelele din 13 localități

Măsurile au fost impuse în orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari și comunele Berceni, Brănești, Chiajna, Corbeanca, Dascălu și Domnești.
Reluarea activităților restricționate se va face dacă rata de infectare va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a impus mai multe restricții în județul Ilfov, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.Astfel, în orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari și comunele Berceni, Brănești, Chiajna, Corbeanca, Dascălu și Domnești, începând de azi, se dispun următoarele măsuri:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare.
Activitatea cinematografelor și organizarea de festivaluri și/sau concerte nu este permisă.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în baruri, cluburi și discoteci nu este permisă.
Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară nu este permisă.

 

De asemenea, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, precum și al instituțiilor publice, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Autoritățile publice locale afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn/marcaj distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ și al instituțiilor publice.

În plus, se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

Parteneri