România se află pe lista celor mai afectate țări din Europa privind infecția cu coronavirus

România se află pe lista celor mai afectate țări de coronavirus, iar rata mortalității crește de la o zi la alta. În momentul de față, țara noastră se află în primele 10 locuri în ceea ce privește gradul de afectare.

Un raport realizat de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că România se află printre primele șapte cele mai periculoase țări în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus și gradul de mortalitate cauzat de acesta, mai ales că majoritatea cadrelor medicale ori s-au infectat și ele, ori au ajuns să fie epuizate, fapt ce dăunează grav situației epidemiologice din țară.

România, printre cele mai afectate țări de coronavirus

Pe lângă România, și alte țări manifestă o creștere a mortalității și un deficit al cadrelor medicale, printre care amintim de Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania și Ungaria, toate aceste țări înregistrând creșteri exponențiale al numărului de morți și al persoanelor infectate, majoritatea dintre ele fiind de o gravitate ridicată.

Același studiu mai arată că cele mai predispuse persoane la infectare sunt cele cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, numărul cazurilor din UE devenind mult mai mare în luna august decât în celelalte perioade ale pandemiei.

Parteneri