Rudele unei femei din Craiova îi acuză pe medicii de la Spitalul Județean Craiova că au diagnosticat-o greșit și au trimis-o acasă

Rudele unei femei din Craiova îi acuză pe medicii de la Spitalul Județean că au diagnosticat-o greșit și au trimis-o acasă în stare gravă.La doar trei ore de la întoarcere, bolnava, în vârstă de numai 49 de ani, a murit. Avea peritonită, așa cum au descoperit legiștii, însă cei care au tratat-o inițial i-au dat medicamente pentru nevralgie.

Gabriela a început să se simtă foarte rău marțea trecută. Acuza dureri puternice în piept. Familia a chemat rapid ambulanța, care a dus-o la Spitalul Județean din Craiova, unde a preluat-o medicul de gardă.

Cumnată: „Am înțeles că medicul s-a purtat urat, foarte urât, pentru că ea acuza o durere acută în piept, chiar trăgea de bluză, zicea că se sufocă și i-a zis că: „Ce dracu’ vă văitați, că v-am dat un Midocalm. L-ați luat, aveți o nevralgie intercostală și așteptați să vă treacă.” Mie mi se pare o incompetență ,atât timp cât ea acuză dureri acute, deci nu era de trimis acasă, trebuia monitorizată.”

Fată: „A ajuns la spital, a așteptat două ore să facă și al doilea EKG, au zis că nu are nimic și au trimis -o acasă cu o rețetă de Midocalm.”

Reporter: „Ce diagnostic i s-a pus atunci?”

Fată: „Nevralgie intercostală. A mers acasă și am lăsat-o cu un copil de doi ani.”

Doar că în scurt timp, femeia a început să se simtă, din nou, foarte rău. A doua ambulanță chemată de familie a ajuns mult prea târziu.

Fată: „Am plecat și la 10 minute mă sună tati că i-a venit rău și cheamă iar salvarea. Când am ajuns acasă nu mai avea puls deloc.”

Raportul legistilor a dezvăluit că femeia suferea de fapt de peritonită acută, adică o inflamație severă a membranei care acoperă organele interne și peretele abdominal.

Cristina Geormăneanu, director medical: „Vom face o anchetă internă și vom analiza acest caz și vă vom comunica rezultatele și, bineînțeles, că în funcție de rezultate se vor lua și măsurile în consecință. Am stat de vorbă cu medicul curant și am obținut de la dumneaei informațiile cu privire la situația de față, însă, așa cum spuneam, trebuie văzut atent și analizat.”

Gabriela avea trei copii și de curând devenise și bunică. În urmă cu două săptămâni și-a făcut analizele de rutină, care nu au indicat nicio problemă de sănătate.

Parteneri