Șapte bărbați au fost reținuți în Chișinău după ce prelucrau droguri în 3 laboratoare

Poliţiștii şi procurorii moldoveni au reţinut şapte bărbaţi sub acuzația de trafic de droguri. Bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani sunt cercetați pentru cultivarea plantelor de cânepă în condiții de laborator, prelucrarea și comercializarea mugurilor de canabis.

După 18 percheziții efectuate în municipiul Chișinău, polițiștii și procurorii au reținut șapte bărbați pentru trafic de droguri. Suspecţii sunt recidiviști, unii dintre ei fiind anterior condamnaţi pentru același tip de infracţiuni.

Au fost depistate trei locuri unde se cultivau și prelucrau plantele de cânepă. Oamenii legii au confiscat 122 de plante de cânepă, peste 1.500 de grame de marijuana, ciuperci cu efect halucinogen, seminţe de canabis, peste 100.000 de lei și aparate artizanale destinate consumului de marijuana.

Laboratoarele erau bine puse la punct, fiind dotate cu sistem de ventilare cu filtru, umidificatoare, sistem de reglare a temperaturii, lămpi ultraviolete cu efect de creştere şi dezvoltare rapidă.

Prețul unui gram de droguri începea de la 150 de lei și ajungea la 200 lei. Dacă întreaga cantitate de droguri ar fi fost vândută, suspecții ar fi obținut aproximativ 1 milion de lei.

În prezent, cinci dintre cei șapte suspecți sunt arestaţi pentru 30 de zile. Ceilalți doi sunt cercetaţi în stare de libertate. Bărbații riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Parteneri