Sărbătoare Mare astăzi! Se sărbătorește unul dintre cei 12 Apostoli. Ce tradiții și superstiții trebuie să știe toți credincioșii

În această zi sfântă, în fiecare an, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Apostol Bartolomeu, acesta fiind unul din cei doisprezece Apostoli.

De asemenea, credincioșii își aduc aminte și de Sfinții Mucenici Adrian și Natalia, soția sa.

Astfel, orice bun creștin trebuie să știe care sunt interdicțiile de la care nu are voie să se abată în această zi, scrie spynews.ro.

Mai exact, din 25 august, când se sărbătoresc Vartolomeii (Sfântul Apostol Bartolomeu), se spune că nu mai cântă cucul.

Tot acum „se suceşte ziua, ca puiul în găoace”, ziua dă înapoi, iar noaptea creşte. Superstiţia spune că orice presupune învârtire, sucire, răzgândire nu trebuie săvârşite în această zi: nu se toarce, nu se face mămăligă și nu se vorbesc de rău oamenii. De asemenea, nu se bârfește și nu se vorbește urât în casă!

Pe 25 august, când în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Apostol Bartolomeu, este bine să spui o rugăciune care îți va aduce spor și succes în toate lucrurile pe care le faci:

„Îți sunt recunoscător pentru prosperitate! Îți sunt recunoscător pentru bogăție! Încrederea mea în Tine Dumnezeu este absolută! Sunt copleșit de banii și darurile Tale! Îți mulțumesc din inimă pentru tot! AMIN!”

Parteneri