Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi la fel în acest an ! Președintele Klaus Iohannis și Raed Arafat au transmis românilor să fie precauți

Sărbătorile de iarnă 2020: Din cauza pandemiei de coronavirus, sărbătorilor de iarnă din acest an nu vor fi la fel. Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi secretarul de stat Raed Arafat au transmis românilor să fie precauţi.

Sărbătorile de iarnă 2020: Preşedintele Klaus Iohannis le-a recomandat, în septembrie, românilor să îşi planifice sărbătorile din decembrie – Crăciunul 2020 şi Revelionul 2021, în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate şi să respecte regulile: „ Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”.

Klaus Iohannis: Virusul nu va dispărea până atunci

„În ce priveşte sărbătorile de iarnă, care vin, clar, vom avea sărbătorile de Crăciun 2020, de Anul Nou 2021…Nu cred că virusul va dispărea până atunci. Recomand tuturor românilor să îşi planifice sărbătorile în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanţa, masca şi să fie precauţi. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”, spunea atunci Klaus Iohannis.

Sărbătorile de iarnă 2020: Petreceri ca în alţi ani? Raed Arafat: Nu cred!
„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a declarat recent și Raed Arafat.

Aproape 3.000 de cazuri de coronavirus pe zi în România
Până miercuri, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
De asemenea, s-au înregistrat şi un număr record de decese asociate COVID-19.

Parteneri