SCANDAL MONSTRU la o maternitate din România: gravide au fost puse să își facă singure testul COVID

Foto: freestocks.org / Pexels

Acuzații grave la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași! Pacientele se plâng că sunt obligate să facă testul COVID-19 la privat, ca să fie primite în spital, anunță Realitatea.

Maternitatea Cuza-Vodă din Iași nu internează nicio pacientă care nu și-a făcut testul care determină prezența coronavirusului în corp. Femeile însărcinate și mămicile se plâng, pe grupurile de Facebook, că testul poate fi făcut doar în privat și costă 250 de lei.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Cuza-Vodă din Iași este cea mai mare maternitate din Moldova și una dintre cele mai mari din țară. În Iași există două astfel de maternități, iar cazurile pacientelor infectate cu noul coronavirus sunt tratate la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Elena Doamna, desemnată unitate medicală COVID.

Robert Dâncă, managerul maternității, a declarat:

”Vă sigur că la spitalul din Iași serviciile sunt de înaltă calitate. Până în preznt nu a fost înregistrată nicio sesizare la secretariatul unității. Toate cazurile sunt rezolvate în spital, nefiind limitat accesul la servici medicale. În spital se fac toate serviciile. Nu avem sesizări în acest sens înregistrate oficial”, a spus Robert Dâncă.

La rândul său, Radu Țibichi, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a menționat că nu există nicio sesizare din partea gravidelor, dar s-au autosesizat.

”Noi ne-am autosesizat pentru că nu am înregistrat nicio sesizare. Un apel telefonc e suficient, dacă vor să facă o petiție. Activitatea de la maternitate va fi reglementată în cel mai scurt timp”, a asigurat acesta.

Parteneri