Sfatul unui virusolog: Ce să faci cu papucii în vremea coronavirusului. Cum trebuie curăţaţi

Foto: Daniel Reche / Pexels
  • Expertul german Hendrik Streeck a explicat pentru RTL Today că şansele de a contracta coronavirusul afară, în parc, la cumpărături ori la restaurant, sunt foarte mici
  • Nu de aceeaşi părere sunt dr. Javid Abdelmoneim şi dr. Lisa Cross
  • Cei din urmă susţin că virusul ar putea fi dus acasă chiar şi pe încăltări

Doi virusologi din Marea Britanie, dr. Javid Abdelmoneim şi dr. Lisa Cross, au explicat pentru postul TV Channel 4 că oamenii ar putea duce coronavirusul acasă prin intermediul încălţărilor. Sfatul lor este ca cei care ies afară să o facă cu o singură pereche de încălţări, de care să se descalţe la intrarea în locuinţă şi pe care să o dezinfecteze apoi cu atenţie şi nu doar pe talpă.

“Astfel puteţi limita şansele de a aduce coronavirusul acasă”, au afirmat ei.

“Când ajungeţi acasă primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să vă descălţaţi. Ţineţi pantofii mereu în acelaşi loc şi folosiţi o singură pereche pentru ieşitul din casă”, a mai spus Lisa Cross.

Cei doi au mai afirmat la o emisiune a Channel 4 că ar fi indicat ca produsele cumpărate de la magazin să fie scoase din ambalaje atunci când sunt aduse acasă ori ca ambalajele care permit acest lucru să fie bine curăţate.

Pe de altă parte, dr. Hendrik Streeck, de la Unviersitatea din Bonn, expert german, a afirmat într-un interviu acordat RTL că riscul infectării în acest mod este extrem de redus.

Parteneri