Șoc și groază! Un delfin uriaș a fost adus la malul mării mort în Mamaia. Mamiferul a fost prins în plasele pescarilor

Un delfin uriaş a fost adus de valuri pe plajă, spre groaza turiştilor. Mamiferul care are în jur de 100 de kilograme avea răni adânci pe corp, iar biologii sunt convinşi că a fost prins şi ucis de pescari.

Turist: Şocantă până la Dumnezeu. Nu se poate ca un animal atât de îndrăgit să zacă aici. Fata mea a plâns în hohote când l-a văzut. Ţi-e milă că până la urmă e un suflet.

Mamiferul este un adult de 100 de kilograme. Are 2 metri 40 lungime şi face parte din specia Afarin, cea mai mare din Marea Neagră. Specialiştii spun că a murit prin sufocare.

Marian Paiu, ONG Mare Nostrum: A murit în urma unei legări cu o ţaparină de pescuit, cu acel fir de pescuit pe care pescarii, atât amatori cât şi comerciali le folosesc la undiţă, la lansetă.

Delfinul are corpul plin de zgârieturi, ceea ce-i face pe biologi să creadă că a fost ucis în plasele pescarilor.

Adrian Bâlbă, directorul CMSN Constanţa: Sunt plase de calcan care se aruncă în mare iar delfinii câteodată se scufundă, coboară să pescuiască calcanul şi rămân fixaţi în acele plase. Delfinii nu se îneacă, delfinii se asfixiază.

Este al 79-lea delfin găsit mort anul acesta, în timp ce anul trecut au fost 53. De cele mai multe ori se întâmplă ca pescarii să îi găsească morţi în plase, îi eliberează, iar marea îi aduce la mal.

Parteneri